Julhälsning från vår Styrelseordförande

Ett annorlunda år fyllt av dramatik

Vi närmar oss snart slutet av ett mycket speciellt år. Ett år som innehållit dramatik och händelser som vi inte upplevt under flera decennierIngen kunde tro att ett fullskaligt krig skulle bryta ut i centrala Europa. Samtidigt som vi fått kämpa med farsoten Covid-19. Trots allt detta lever vi vidare i vardagen och kanske inser och lär oss att ta del av många vackra och fina upplevelser i det vanliga vardagslivet. 

Hos oss på Fondita har det naturligtvis också varit ett annorlunda år. Utöver att aktiemarknaden reagerat negativt beroende av det ovan nämnda har vi anställda levt tämligen mycket på distans. Som tur är har situationen härvidlag förändrats och vi kan igen sitta mera tillsammans. Detta har bidragit till att vi inspirerats att förbättra på trivseln i vårt kontor. Vi jobbar i grupper i utrymmen där vi sitter i något som kan beskrivas som kontorslandskap. Vi har nu fräschat till våra mötesutrymmen så att de är mera attraktiva för våra besökande kunder och tjänstgör också som mysiga samlingsplatser för oss själva. Jag önskar vi skall kunna ordna mera besök för er på vårt kontor under det kommande året. Välkomna! 

Vi har också fortsatt med att rekrytera kompetenta personer såväl här i Helsingfors som i Sverige och i Tyskland. Våra satsningar på synlighet i olika medier har mottagits mycket positivt och också lett till att intresset och viljan att söka sig till Fondita är högt. Ett lite annorlunda grepp på marknadsföring med videosnuttar och personporträtt har fått väldigt god respons av både våra kunder och konkurrenter. 

För oss på Fondita är personalen, kollegerna, vårt viktigaste kapital. Vi upplever oss som en stor familj. Det att så gott som samtliga anställda är delägare i firman stärker denna känsla. Vi är säkra på att den goda andan och samhörigheten bidrar till att vi kan erbjuda er god och kvalitativ fondförvaltning. Devisen ”går det bra för er så går det också bra för oss” torde således gälla. 

Vår stora satsning under året har varit det fortsatta arbetet med att vara på toppen vad gäller hållbar utveckling. I alla våra åtta fonder är detta ett genomgående inslag. Framför allt är detta mest framträdande i fonden Fondita Sustainable Europe.  

För att få maximal kompetens i detta arbete har vi nära samarbete med universitetsvärlden och externa specialister anlitas i vår ESG-kommitté.

Det är alltid svårt att sia om framtiden så det tänker jag inte göra här, men jag tror att vi med tillförsikt kan ta emot det kommande året. Flera indikatorer tyder på att aktiemarknaden kan ta ny fart. Man måste ju ha klart för sig att aktiemarknaden alltid ligger före det gällande läget. När det är som mörkast brukar det oftast vara den bästa tiden att gå in i aktiefonder. 

Med dessa ord vill jag önska alla våra nuvarande och blivande kunder en 

Riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Magnus von Knorring 
Styrelseordförande 

Den här sidan uppdaterades senast 

Web design: Wikström Media
Fondita online Fondita
online